Vingårdene

De vingårde vi primært samarbejder med er enten mindre eller mellemstore produktioner. De har ikke det kommercielle aspekt i højsædet. Selvfølgelig skal økonomien hænge sammen, men det er tydeligt at mærke, at de har en stor kærlighed til de vindruer, som de hver dag værner om på vinmarkerne. Efter at have besøgt de fleste af vores samarbejdspartnere, og har set hvordan de driver deres vinproduktion kan vi mærke, hvordan deres passion for vin skinner markant igennem. De er stolte af deres håndværk!

Når vi vælger vores vine er vi meget bevidste om, at man ikke skal kunne finde dem ret mange steder på hyldene i Danmark. Langt de fleste vine vi sælger, er vi eneforhandlere af, og sammenlignet med markedsprisen ligger vi konsekvent et godt stykke under, da vi ikke har nogle dyre mellemled og vores omkostningsniveau er lavt.

Domaine Jean Rémy Waller

Jean Rémy Wallers vinhistorie går helt tilbage til år 1850, hvor vinproduktionen startede for familien bosiddende i Wettolsheim nær Colmar. I 1960 besluttede Jean Rémy og Clémence Waller at udvide vinmarkerne, hvilket forøgede salget af flasker betydeligt.

I år 2000 overtog deres børn Pascale og Phillipe de 5 hektar vinmarker, som ligger på 3 af de bedste skråninger i Alsace – Grand Cru Hengst, Grand Cru Pfersigberg og Grand Cru Steingrubler. Med en kombination af tradition og nytænkning har de siden overtagelsen af driften lavet fremragende kvalitetsvin!

Deres vine er meget afbalancerede, hvor syre, sødme og fylde passer perfekt sammen. Deres mousserende vine (Crémants) laves efter Champagne metoden, hvilket bevidner den store kærlighed til vindyrkning!

Domaine De L’Arjolle

Domaine De L’Arjolle er et forholdsvis nyt vinhus i Languedoc, som blev grundlagt i 1974 af Louis-Marie Teisserenc. Visionen som i den grad stadig lever i det sydfranske var, at producere fremragende vine, hvor mangfoldigheden og kvaliteten var essentielle.

I 1978 fik man ”Côtes Du Thongue” appellationen, hvor de første vine så dagens lys. I 1988 begyndte man, at modne vinene på egetræsfade, hvilket gav mere dybde og fylde i vinene. Denne metode bruges i høj grad den dag i dag, hvilket tydeligt kan smages når man nyder et glas vin fra denne producent.

Domaine De L’Arjolles evner til at lave kvalitetsvin er flere gange blevet bevist. Man har flere gange vundet guldmedalje i den prestigefyldte konkurrence ”Concours Général Agricole” i Paris.

Domaine Maurice Schoech & Fils

I hjertet af Ammerschwihr i Alsace ligger denne topproducent, som gennem 4 generationer har dyrket vin i de omkringliggende marker. Samtidig har man nogle parceller på de kendte Grand Cru marker, Kaefferkopf, Mambourg og Rangen, som ligger andre steder i Alsace.

Vinproduktionen drives i dag af brødrene Jean-Léon og Sébastian Schoech, og er biodynamisk, hvilket vingården blev certificeret som i 2014.

Flere af deres vine serveres på Michelin restauranter rundt omkring i Frankrig, hvilket bevidner den høje kvalitet brødrene leverer år efter år.

Det mest kendetegnene ved deres vine er, at de både er lette og aromatiske på samme tid, og er fortrinlige vine til gastronomi.

Castelvecchio San Casciano

Castelvecchio som betyder ”gamle slot” betegner denne vingård rigtig godt! Helt tilbage til år 1189 kan man spore officielle papirer vedr. ejendomshandel af slottet.

Siden år 1960 har man produceret læke vin på de 30 hektar store vinmarker ca. 20 km. syd for Firenze. Deres vin har den typiske smag fra Toscana, hvor Sangiovese druen dominerer.

Flere af Castelvecchios vine er blevet hædret i den italienske vinbibel ”Gambero Rosso”, hvilket fortæller meget om den høje standard de leverer!

Bodegas Tarón

Siden 1964 er der blevet produceret vin af denne producent, som indtil for 8 år siden bestod af vinbønder fra de 4 små landsbyer i Rioja Alta,  Cuzcurrita de Rio Tirón, Sajazarra, Tirgo og Villaseca. I 2008 blev Bodegas Tarón skabt, som led i et projekt om at løfte kvaliteten, og gå fra lokalt til globalt salg. Bodegas Tarón består af 700 hektar vinmarker spredt i de 4 landsbyer og har den højeste beliggenhed i det nordlige Rioja. Klimaet er påvirket mere af Atlanterhavet end Middelhavet, og er derfor koldere og mere regnfuldt end det typisk tørre og varme spanske klima. Dette giver vinene en tilpas syre og større mineralitet, som kommer fra jorden, som primært består af ler og kridt.

Man kan derfor se frem til nogle meget spændene vine, som både emmer af traditionel spansk vindyrkning samt et stort afsæt fra det friske klima i Rioja Alta.

Det mest anvendte drue er Tempranillo og lagringen på egetræsfade er en stor del af fremstillingen af disse lækre vine!

Fattoria Il Palagio

Fattoria Il Palagio ligger i den sydlige del af Toscana tæt på middelalderbyen Volterra. Man har på vingården dyrket vin i mere end 300 år, og i 1979 blev stedet opkøbt af Zonin familien, som stadig en dag i dag laver lækre Toscanske vine.

Joël Taluau et Thierry Foltzenlogel

Vin eventyret  på Loiredalens frodige marker, startede i 1970 for Clarisse og Joël Taluau. De 2,2 hektar vinmarker og 5 hektar frugtplantage blev med tiden, konverteret til ren vindyrkning og tæller idag 32 hektar vinstokke. De 25 hektar ligger i St. Nicolas de Bourgueil og 7 hektar i Bourgueil. I 1993 overtog datteren Véronique med sin mand Thierry Foltzenlogel driften. Børnebørnene Mélanie og Nicolas er den dag idag, også en del af familieforetagenet.

Langt størstedelen af vinstokkene er plantet på sydvendte skråninger, som giver druerne de bedste forudsætninger. Den franske vinfamilie har stor respekt for naturen, og lader den naturlige beplantning mellem vinstokkene gro og bruger kun sprøjtemidler, når det er absolut nødvendigt!

Vinene er generelt frugtige og drikkemodne fra starten eller tanninrige, og med en vis kompleksitet.

Maison Chanzy

Tekst på vej

Weingut Schenk-Siebert

Tekst på vej