Nebbiolo d'Alba Conca d'Oro 2019 - NP Vin

Mario Giribaldi

Mario Giribaldi

Nebbiolo d’Alba Conca d’Oro 2019

225,00 kr.

3-5 hverdages leveringstid

Denne økologiske Nebbiolo fra Alba dyrkes på marken Conca d’Oro, som betyder “Guld bassinet”. Marken er kuperet og har en syd-vest vendt eksponering, hvilket giver druerne de optimale forhold.

Der er tale om en stor vin, med megen kompleksitet, hvor næsen kan beskrives, som et eventyr af mange nuancer, hvor bla. duften af roser og vanilje dukker op.

Smagen er fyldig og og lidt krydret med yderst afbalancerede tanniner, som giver vine en god struktur.

James Suckling har kvitteret for hele 90 points for denne store oplevelse!

Vingården: Mario Giribaldi

Azienda Agricola Giribaldi blev grundlagt i 1886 af John Giribaldi på en lille og beskeden gård i Rodello, få kilometer fra Alba. Dengang havde huset kun et par hektar med Dolcetto og Barbera.

I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.

I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.

Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.

Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.

I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.

Info:

Druer: Nebbiolo

Område: Piemonte, Italien

Smags noter: Kompleks vin med frugt og afbalancerede tanniner

Iltning inden nydelse: 30 min.°

Serverings temperatur: 16-18 grader°

Produktionsmetode: 10 dages temperaturstyret maceration og 15 måneder på franske egetræsfade

Lagringspotentiale: 10-15 år

Alkohol: 14%

Går godt til:

Scroll to Top

Er du over 18?

Køb og handel med alkohol på denne shop, kræver at du er over 18 år.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.