Dolcetto d'Alba Calupo 2020 - NP Vin

Mario Giribaldi

Mario Giribaldi

Dolcetto d’Alba Calupo 2020

95,00 kr.

3-5 hverdages leveringstid

Denne økologiske Dolcetto fra byen Alba i det sydlige Piemonte emmer af intensitet og fylde. I næsen får man fornemmelsen af modne frugter, såsom kirsebær og brombær.

Smagen kan beskrives som fyldig og struktureret, hvilket giver en afbalanceret vin med en fin kompleksitet. Den har en frugtig smag, med noter af bla. hindbær og blåbær.

Den bør iltes inden nydelse og er meget oplagt sammen med mad.

 

Vingården: Mario Giribaldi

Azienda Agricola Giribaldi blev grundlagt i 1886 af John Giribaldi på en lille og beskeden gård i Rodello, få kilometer fra Alba. Dengang havde huset kun et par hektar med Dolcetto og Barbera.

I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.

I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.

Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.

Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.

I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.

Info:

Druer: Dolcetto

Område: Piemonte, Italien

Smags noter: Intens, frugtig og afbalanceret med en fin kompleksitet

Iltning inden nydelse: 30 min.°

Serverings temperatur: 16-18 grader°

Produktionsmetode: 9 dages maceration og temperatur kontrolleret gæring. Lagret på ståltanke, træfade og på flasker i 3 måneder

Lagringspotentiale: 3-5 år

Alkohol: 12%

Går godt til:

Scroll to Top

Er du over 18?

Køb og handel med alkohol på denne shop, kræver at du er over 18 år.

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.