Castelvecchio San Casciano
Castelvecchio San Casciano
Chianti “Santa Caterina” 2019
85,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
90% Sangiovese og 10% Canaiolo. Den gæres i 10 dage med kontrolleret temperatur, og lægges derefter på fad i 10 måneder. Det er en typisk Chianti med en syrefasthed af Sangiovese, som får et mere blødt og imødekommende modspil af Canaiolo. Der er noter af både sylte kirsebær og violer. Det er en typisk madvin som går godt til tomatbaserede pastaretter, pizza og kødretter.
James Suckling har givet denne skønne vin 91/100 points.
Vingården: Castelvecchio San Casciano
Castelvecchio som betyder ”gamle slot” betegner denne vingård rigtig godt! Helt tilbage til år 1189 kan man spore officielle papirer vedr. ejendomshandel af slottet.
Siden år 1960 har man produceret læke vin på de 30 hektar store vinmarker ca. 20 km. syd for Firenze. Deres vin har den typiske smag fra Toscana, hvor Sangiovese druen dominerer.
Flere af Castelvecchios vine er blevet hædret i den italienske vinbibel ”Gambero Rosso”, hvilket fortæller meget om den høje standard de leverer!
Siden år 1960 har man produceret læke vin på de 30 hektar store vinmarker ca. 20 km. syd for Firenze. Deres vin har den typiske smag fra Toscana, hvor Sangiovese druen dominerer.
Flere af Castelvecchios vine er blevet hædret i den italienske vinbibel ”Gambero Rosso”, hvilket fortæller meget om den høje standard de leverer!
Info:
Druer: Sangiovese, Canaiolo
Område: Toscana, Italien
Smags noter: Letdrikkelig, frisk og frugtig med en tilpas syre
Serverings temperatur: 15-18 grader°
Produktionsmetode: Fermenteret i temperaturstyrede ståltanke. Lagringen sker på 50% egetræsfade og 50% i beton kar
Lagringspotentiale: 5-7 år
Alkohol: 13,5%
Går godt til:
- Brie, Comté, Gruyere, Schweizerost
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød