Domaine De L'Arjolle
Domaine De L'Arjolle
Chardonnay 2022
75,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
En lifig og frugtagtig vin med de typiske aromaer af Chardonnay. En smidig
og rund indledende smag afløses af moden frugt af æble og pære. Akkompagneres glimrende med fisk, lyst kød samt delikate og faste oste. Dyrket på 30 år gamle vinstokke og skal drikkes indenfor 5 år. Forgængeren vandt guldmedalje i Paris i 2017, som regnes for en troværdig prestige smagning!
Vingården: Domaine De L'Arjolle
Domaine De L’Arjolle er et forholdsvis nyt vinhus i Languedoc, som blev grundlagt i 1974 af Louis-Marie Teisserenc. Visionen som i den grad stadig lever i det sydfranske var, at producere fremragende vine, hvor mangfoldigheden og kvaliteten var essentielle.
I 1978 fik man ”Côtes Du Thongue” appellationen, hvor de første vine så dagens lys. I 1988 begyndte man, at modne vinene på egetræsfade, hvilket gav mere dybde og fylde i vinene. Denne metode bruges i høj grad den dag i dag, hvilket tydeligt kan smages når man nyder et glas vin fra denne producent.
Domaine De L’Arjolles evner til at lave kvalitetsvin er flere gange blevet bevist. Man har flere gange vundet guldmedalje i den prestigefyldte konkurrence ”Concours Général Agricole” i Paris.
I 1978 fik man ”Côtes Du Thongue” appellationen, hvor de første vine så dagens lys. I 1988 begyndte man, at modne vinene på egetræsfade, hvilket gav mere dybde og fylde i vinene. Denne metode bruges i høj grad den dag i dag, hvilket tydeligt kan smages når man nyder et glas vin fra denne producent.
Domaine De L’Arjolles evner til at lave kvalitetsvin er flere gange blevet bevist. Man har flere gange vundet guldmedalje i den prestigefyldte konkurrence ”Concours Général Agricole” i Paris.
Info:
Druer: Chardonnay
Område: Languedoc, Frankrig
Smags noter: Klassisk, rund og fyldig vin med en frisk syre
Serverings temperatur: 10-12 grader°
Produktionsmetode: Lagret på ståltanke (70%) og 6 mdr. på egeræsfade (30%)
Lagringspotentiale: 4-5 år
Alkohol: 13%
Går godt til:
- Brie, Comté, Gruyere, Mozarella, Schweizerost
- Laks, Ørred
- Krabbe, Hummer, Rejer
- Fjerkræ