Mario Giribaldi
Mario Giribaldi
Barbera d’Alba Caj Superiore 2019
110,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
Fra det sydlige Piemonto i Alba dyrkes denne økologiske Barbera, som kan beskrives som frugtig og fyldig.
Vinen har en fin og afdæmpet syre, som ligger bag den frugtige og krydrede smag, hvor noter af bla. vanilje dukker op.
Høstudbyttet på vinstokkene er lavt og skarpheden i fremstillingen giver en vin, som over tid vil udvikle sig yderligere.
Den kan nydes både med og uden mad.
Vingården: Mario Giribaldi
Azienda Agricola Giribaldi blev grundlagt i 1886 af John Giribaldi på en lille og beskeden gård i Rodello, få kilometer fra Alba. Dengang havde huset kun et par hektar med Dolcetto og Barbera.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
Info:
Druer: Barbera
Område: Piemonte, Italien
Smags noter: Frugtig med en krydret fyldighed og en afdæmpet syre
Iltning inden nydelse: 30 min.°
Serverings temperatur: 16-18 grader°
Produktionsmetode: 11 dages maceration med temperatur kontrolleret gæring. Lagres 12 måneder på barriques fra Slovenien, Østrig og Frankrig
Lagringspotentiale: 5-7 år
Alkohol: 14%
Går godt til:
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød, Vildt