Mario Giribaldi
Mario Giribaldi
Barbaresco 2019
250,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
Barbaresco som går under navnet “dronningen” i Piemonte er lavet på 100% Nebbiolo, som giver de mest komplekse vine i området. Denne vin er ingen undtagelse!
I næsen, som kan beskrives som krydret og noter af blomster og bær, finder man et yderst sjældent komplekst udtryk, som baner vejen for en stor vin!
Smagen er let og elegant og efter iltning af vinen dukker kompleksiteten op, hvor noter af kirsebær, lakrids og appelsinskal er at finde i glasset.
En lagringspotentiel vin, som blot vil blive bedre og bedre med tiden!
Vingården: Mario Giribaldi
Azienda Agricola Giribaldi blev grundlagt i 1886 af John Giribaldi på en lille og beskeden gård i Rodello, få kilometer fra Alba. Dengang havde huset kun et par hektar med Dolcetto og Barbera.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
Info:
Druer: Nebbiolo
Område: Piemonte, Italien
Smags noter: Let og elegant med en fin kompleksitet
Iltning inden nydelse: Bør dekanteres °
Serverings temperatur: 18-20 grader°
Produktionsmetode: 18 dages maceration og lagring i 30 måneder på egetræsfade
Lagringspotentiale: 15-20 år
Alkohol: 14%
Går godt til:
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød, Vildt