Barbaresco 2019 - NP Vin

Mario Giribaldi

Mario Giribaldi

Barbaresco 2019

250,00 kr.

3-5 hverdages leveringstid

Barbaresco som går under navnet “dronningen” i Piemonte er lavet på 100% Nebbiolo, som giver de mest komplekse vine i området. Denne vin er ingen undtagelse!

I næsen, som kan beskrives som krydret og noter af blomster og bær, finder man et yderst sjældent komplekst udtryk, som baner vejen for en stor vin!

Smagen er let og elegant og efter iltning af vinen dukker kompleksiteten op, hvor noter af kirsebær, lakrids og appelsinskal er at finde i glasset.

En lagringspotentiel vin, som blot vil blive bedre og bedre med tiden!

 

Vingården: Mario Giribaldi

Azienda Agricola Giribaldi blev grundlagt i 1886 af John Giribaldi på en lille og beskeden gård i Rodello, få kilometer fra Alba. Dengang havde huset kun et par hektar med Dolcetto og Barbera.

I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.

I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.

Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.

Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.

I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.

Info:

Druer: Nebbiolo

Område: Piemonte, Italien

Smags noter: Let og elegant med en fin kompleksitet

Iltning inden nydelse: Bør dekanteres °

Serverings temperatur: 18-20 grader°

Produktionsmetode: 18 dages maceration og lagring i 30 måneder på egetræsfade

Lagringspotentiale: 15-20 år

Alkohol: 14%

Går godt til:

Scroll to Top

Er du over 18?

Køb og handel med alkohol på denne shop, kræver at du er over 18 år.