Domaine De L'Arjolle
Domaine De L'Arjolle
Paradoxe 2020
165,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
En af topvinene fra den franske producent L’Arjolle, hvor alle sejl er sat ind rent smagsmæssigt! Den består af 4 druer (40% Syrah, 25% Merlot, 25% Cabernet Sauvignon og 10% Grenache), og har en intens og dyb rubinfarve. En eksplosion af røde og sorte bær samt noter af ristet træ gør denne vin til en sand smagsoplevelse! Tanninerne er generøse og af fineste kvalitet. Når denne vin skal nydes vil de store røde bøffer være et fortræffeligt valg.
Druerne er håndplukket på 35 år gamle vinstokke og lagringspotentialet er mere end 10 år.
Vingården: Domaine De L'Arjolle
Domaine De L’Arjolle er et forholdsvis nyt vinhus i Languedoc, som blev grundlagt i 1974 af Louis-Marie Teisserenc. Visionen som i den grad stadig lever i det sydfranske var, at producere fremragende vine, hvor mangfoldigheden og kvaliteten var essentielle.
I 1978 fik man ”Côtes Du Thongue” appellationen, hvor de første vine så dagens lys. I 1988 begyndte man, at modne vinene på egetræsfade, hvilket gav mere dybde og fylde i vinene. Denne metode bruges i høj grad den dag i dag, hvilket tydeligt kan smages når man nyder et glas vin fra denne producent.
Domaine De L’Arjolles evner til at lave kvalitetsvin er flere gange blevet bevist. Man har flere gange vundet guldmedalje i den prestigefyldte konkurrence ”Concours Général Agricole” i Paris.
I 1978 fik man ”Côtes Du Thongue” appellationen, hvor de første vine så dagens lys. I 1988 begyndte man, at modne vinene på egetræsfade, hvilket gav mere dybde og fylde i vinene. Denne metode bruges i høj grad den dag i dag, hvilket tydeligt kan smages når man nyder et glas vin fra denne producent.
Domaine De L’Arjolles evner til at lave kvalitetsvin er flere gange blevet bevist. Man har flere gange vundet guldmedalje i den prestigefyldte konkurrence ”Concours Général Agricole” i Paris.
Info:
Druer: Syrah, Merlot Cabernet Sauvignon, Grenache
Område: Languedoc, Frankrig
Smags noter: Kraftig, rund og fyldig
Iltning inden nydelse: 30 min.°
Serverings temperatur: 18-19 grader°
Produktionsmetode: Kold maceration (8 grader) og modnet på egetræsfade i 12 mdr.
Lagringspotentiale: 10-15 år
Alkohol: 14,5%
Går godt til:
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød