Mario Giribaldi
Mario Giribaldi
Langhe Rosso 2019
80,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
Langhe Rosso er et sandt mesterværk i dette prisleje!
Vinen består af druerne Barbera, Dolcetto, Nebbiolo og Pinot Noir, som sammen skaber noget helt unikt for denne vin, som emmer af liv og kompleksitet!
I næsen kan man finde noterne af kirsebær og ribs og smagen kan beskrives som varm, frisk, middel fyldig og afbalanceret.
Denne glimrende vin kan både nydes med og uden mad og vil være et hit til stort set alt i det italiensk køkken!
Vingården: Mario Giribaldi
Azienda Agricola Giribaldi blev grundlagt i 1886 af John Giribaldi på en lille og beskeden gård i Rodello, få kilometer fra Alba. Dengang havde huset kun et par hektar med Dolcetto og Barbera.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
Info:
Druer: Barbera, Dolcetto, Nebbiolo, Pinot Noir
Område: Piemonte, Italien
Smags noter: Frugtig, frisk og kompleks
Serverings temperatur: 16-18 grader°
Produktionsmetode: Maceration ved 30 grader og lagret på ståltanke
Lagringspotentiale: 5 år
Alkohol: 13%
Går godt til:
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød, Vildt