Castelvecchio San Casciano
Castelvecchio San Casciano
Chianti “Il Castelvecchio” 2018
105,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
92/100 points af James Suckling!
Denne økologiske Chianti er lavet på 90% Sangiovese og 10% Merlot og gæres i 10 dage og lagres i 12 måneder på delvis nye franske egetræsfade. Det er en stor Chianti med et intenst og lidt støvet strejf af sylte kirsebær samt violer og blommer.
Det er en vin som kommer til sin ret med det bedste oksekød, idet syren i vinen og oksekødet går op i en højere enhed. I Toscana vil de servere den til ”Bistecca Fiorentino” som er en 5 -10 cm tyk T-bone stegt meget rødt. Desuden kan vinen også gå fint sammen med andre kødretter da Merlot druen venliggør syren i vinen.
Vingården: Castelvecchio San Casciano
Castelvecchio som betyder ”gamle slot” betegner denne vingård rigtig godt! Helt tilbage til år 1189 kan man spore officielle papirer vedr. ejendomshandel af slottet.
Siden år 1960 har man produceret læke vin på de 30 hektar store vinmarker ca. 20 km. syd for Firenze. Deres vin har den typiske smag fra Toscana, hvor Sangiovese druen dominerer.
Flere af Castelvecchios vine er blevet hædret i den italienske vinbibel ”Gambero Rosso”, hvilket fortæller meget om den høje standard de leverer!
Siden år 1960 har man produceret læke vin på de 30 hektar store vinmarker ca. 20 km. syd for Firenze. Deres vin har den typiske smag fra Toscana, hvor Sangiovese druen dominerer.
Flere af Castelvecchios vine er blevet hædret i den italienske vinbibel ”Gambero Rosso”, hvilket fortæller meget om den høje standard de leverer!
Info:
Druer: Sangiovese, Merlot
Område: Toscana, Italien
Smags noter: Karakterfuld og frugtig med en høj syreprofil
Iltning inden nydelse: 30 min.°
Serverings temperatur: 16-18 grader°
Produktionsmetode: Håndplukkede druer. Lagret 12 mdr. på egetræsfade
Lagringspotentiale: 8-10 år
Alkohol: 14%
Går godt til:
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød, Vildt