Domaine De L'Arjolle
Domaine De L'Arjolle
Brut de Barrique 2021
120,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
Denne strukturerede, enkle og smagfulde vin har noter af sorte bær (solbær og blåbær) og har en elegant fylde fra de 8 måneders fadlagring på egetræsfade.
Den er produceret uden sulfitter hele vejen igennem og er en glimrende madvin sammen med specielt charcuteri og smagfuld kød.
Vingården: Domaine De L'Arjolle
Domaine De L’Arjolle er et forholdsvis nyt vinhus i Languedoc, som blev grundlagt i 1974 af Louis-Marie Teisserenc. Visionen som i den grad stadig lever i det sydfranske var, at producere fremragende vine, hvor mangfoldigheden og kvaliteten var essentielle.
I 1978 fik man ”Côtes Du Thongue” appellationen, hvor de første vine så dagens lys. I 1988 begyndte man, at modne vinene på egetræsfade, hvilket gav mere dybde og fylde i vinene. Denne metode bruges i høj grad den dag i dag, hvilket tydeligt kan smages når man nyder et glas vin fra denne producent.
Domaine De L’Arjolles evner til at lave kvalitetsvin er flere gange blevet bevist. Man har flere gange vundet guldmedalje i den prestigefyldte konkurrence ”Concours Général Agricole” i Paris.
I 1978 fik man ”Côtes Du Thongue” appellationen, hvor de første vine så dagens lys. I 1988 begyndte man, at modne vinene på egetræsfade, hvilket gav mere dybde og fylde i vinene. Denne metode bruges i høj grad den dag i dag, hvilket tydeligt kan smages når man nyder et glas vin fra denne producent.
Domaine De L’Arjolles evner til at lave kvalitetsvin er flere gange blevet bevist. Man har flere gange vundet guldmedalje i den prestigefyldte konkurrence ”Concours Général Agricole” i Paris.
Info:
Druer: Grenache, Cabernet Sauvignon
Område: Languedoc, Frankrig
Smags noter: Noter af blåbær og solbær med en let fylde fra fadet
Serverings temperatur: 17-18 grader°
Produktionsmetode: Vinificeres uden sulfitter og lagring i 8 måneder på egetræsfade
Lagringspotentiale: 3-4 år
Alkohol: 14,5%
Går godt til:
- Brie, Comté, Gruyere, Schweizrost.
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Fjerkræ, Svinekød
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød