Mario Giribaldi
Mario Giribaldi
Barbera d’Asti Alma 2020
80,00 kr.
3-5 hverdages leveringstid
Denne Barbera d’Asti som kommer fra de sydlige marker i Piemonte, beliggende ca. 350 meter over havets overflade.
Den er let og elegant med en frisk syre, som gør den let drikkelig.
Næsen kan beskrives med noter af balsamico og røde frugter og smagen er frisk og en anelse mere tør end frugtig.
Den kan drikkes både med og uden mad og er oplagt til lette forretter, ost og rødt kød, som ikke er alt for kraftigt.
Vingården: Mario Giribaldi
Azienda Agricola Giribaldi blev grundlagt i 1886 af John Giribaldi på en lille og beskeden gård i Rodello, få kilometer fra Alba. Dengang havde huset kun et par hektar med Dolcetto og Barbera.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
I dag er det et familie firma med Mario Giribaldi, som agronom og Matthew Giribaldi som winemaker.
I 1999 opførte familien en ny vingård i Rodello og investerede i en ny struktur samt moderne udstyr. Produktionen er siden vokset støt og standarden for kvaliteten er anerkendt i rigtig mange lande.
Fra 2006 har Giribaldi fremstillet ny vine på Dolcetto, Nebbiolo, Barbera, Pinot Noir, Chardonnay og Arneis foruden de prestigefyldte Baroloer. Dette var muligt ved kreationen af nye produktionsfaciliteter i byen Barolo samt med købet af to vinmarker i Novello, Cru Ravera og Cerviano-Merli.
Huset dækker 30 ha jord beplantet med vinstokke til en produktion af ca. 190.000 flasker om året i gennemsnit. Vinmarkerne er placeret i forskellige kommuner i Langhe og dette giver Giribaldi mulighed for at producere alle typer vin som D.O.C. og D.O.C.G.
I 2001 indførte Giribaldi økologisk landbrug på fire vinmarker, og i dag dækker denne produktionsteknik hele produktionen. Dette valg, er et ønske om at bidrage til miljøbeskyttelse og som sidegevinst opnå bedre kvalitet i druerne og dermed vinen.
Info:
Druer: Barbera
Område: Piemonte, Italien
Smags noter: Elegant, let og frisk
Serverings temperatur: 18-20 grader°
Produktionsmetode: 10 dages maceration og fadlagring i 8 måneder
Lagringspotentiale: 5 år
Alkohol: 13%
Går godt til:
- Cheddar, Røget Gouda, Halloumi, Manchego, Parmesan
- Charcuteri, Bacon, Salami
- Oksekød, Vildt